Sista dagen med bruten fot

Tja.. Detta var en fråga som dök upp ur tomma intet just idag - sista dagen med "pjäxan" på foten ("Ortos"). När upphör en bruten fot att vara bruten? Helandet sker gradvis, precis som så mycket annat i livet. Mindre bruten än i förra veckan... Eller, nej. Men mer hel! Jesus kan göra detta med oss när vi är brutna, när vi har fallit. Jag är fortfarande en bruten man, men på väg att bli helad! Förlåten, för att kunna förlåta. Buren, för att kunna (och vilja) bära andra. Älskad - trots att jag är som jag är. Nåden blir plötsligt inte bara vackra ord. När jag inte duger något till, när bara nåden finns att hoppas på, då är det bra nog! Där finns vila. Där kan jag släppa det krampaktigt duktiga. 
I morgon ska jag stå på egna ben igen. Men jag har mina kryckor. Och mina käpphästar :)

Uppdaterad teleslingstandard

Det kom ett mail från Edin AB i Stockholm med information om att standarden för teleslingor har uppdaterats .

Standarden har följande beteckning: IEC 60118-4. Det är bra! Och detta fick mig att tänka vidare...
Hur saker låter är på många sätt en subjektiv upplevelse. Man har tävlingar i musik, men kan man det - egentligen? Vad vi upplever som bra eller dåligt är ju en smaksak, som i sin tur beror på många saker.
När det gäller ljudförstärkning tror många att det är likadant. Men det är det inte! Om det är bra eller dålig kvalitet på teleslingor är inte en smaksak eller en upplevelsesak. Det går att mäta! Det borde med andra ord vara obligatoriskt att varje teleslinga har ett mätinstrument, så att ljudteknikern kan kolla så att teleslingan är tipptopp. Och självklart ha hörlurar eller snäckor för att själv höra hur det låter. Inget kan vara mer pedagogiskt än det. Och ändå är det så ovanligt. Varför?

Av alla synpunkter jag har hört om hur bra det är medhörapparat, så är det allra bästa att kunna höra så bra med teleslinga i kyrkan och på andra ställen. Ljudet blir så rent och tydligt, så det är fantastiskt! Men det förutsätter att teleslingan fungerar som den ska. Är inte vi hörselskadade värda att få vara delaktiga? 


RSS 2.0