Kurser och utbildningar på gång

Jag blir glad varje gång någon frågar efter att lära sig mer om tillgänglighet och om hörselhinder. Denna vår är det en hel del på gång...

Tisdag 11 maj erbjuder Accessum en heldagsutbildning i Västerås med mig som lärare. Mer info om detta kommer inom kort på www.intill.nu.

Torsdag 25 mars anordnar ABF en tillgänglighetsutbildning ("4x4") i Färegelanda kommun, där hörsel är en del. Detta är bra utbildningar som ger mycket kunskap och många aha-upplevelser. Man skulle önska att riktigt många kommunanställda i alla kommuner fick möjlighet att delta i sådana kursdagar!

Hörselinstruktör finns i många kommuner, till hjälp inte minst för äldre hörselskadade. Märkligt nog finns ingen organiserad utbildning för dessa. Nu i vår förs dock samtal om att starta en sådan. Positivt!

Svenska kyrkans profilutbildningar får då och då besök av mig. Då har jag utbildning i hörsel och tillgänglighet. Inte minst blivande präster och diakoner är viktiga målgrupper. De kommer ju att möta så många människor med hörselproblem i sina tjänster.

Skara stifts samtliga pastorats (nästan) arbetslag har, när våren är slut, genomgått kortkurs i hörselkunskap. Tänk, vilken samlad kompetens inom hörsel det numera finns hos Svenska kyrkan i Skara stift! 

Föreningen Hörselskadade medarbetare i Svenska kyrkan vill sprida kunskap om våra frågor och bekymmer, inte minst som anställda i SVenska kyrkan. För närvarande är det framför allt kyrkan på nationell nivå som vi söker kontakt med.

Ja, det finns många fronter man kan kämpa på. Välkommen med i stirden för ett tillgängligare samhälle!

RSS 2.0