Snart är det dags för Bok&bibliotek!

Eftersom jag skriver en hel del är det med intresse som även jag besöker Bokmässan i Göteborg varje år. Det som jag särskilt mycket söker efter är litteratur och bokförlag som tar upp tillgänglighet och då främst hörselhinder. Det är lika fascinerande varje år. Bland dessa miljoner böcker brukar jag inte hitta en enda som berör hörselhinder! Det är intressant - speciellt med tanke på att över en miljon svenskar har en hörselskada och att det därför påverkar i princip alla relationer vi har. Det påverkar vår hälsa och livskvalitet, våra relationer, vårt arbete, våra intressen o.s.v.

Det borde finnas en efterfrågan på lättskrivna böcker som tar upp detta ur olika aspekter. Jag har själv börjat på flera, men det brukar sluta vid den första kontakten med något bokförlag.

Det finns (även om de inte är på bokmässan) en del litteratur i ämnet. Kanske kan jag återkomma med lite boktips framöver.

Om du hittar något intressant inom detta område på Bokmässan - skriv en kommentar här på bloggen. Spännande! Som att gå på skattjakt ;-)

Två goda möten i förra veckan!

Vissa veckor har man mer anledning att vara glad än annars.  Förra veckan var en sådan!
I tisdags hade jag förmånen att få vara med på Skara stifts präst- och diakonmöte i Borås, där jag även hade ett utställningsbord och demonstrerade olika hörhjälpmedel. Tack alla härliga människor som jag mötte där!
Lite "lustigt" var det allt att teleslingan i föreläsningssalen (på Borås konferenscenter) "helt plötsligt" (tro det!) hade lagt av lagom till vårt möte. Den skulle bli åtgärdad lagom tills mötet var slut på onsdag eftermiddag. Bara ytterligare ett bevis på att uppdraget inte är slutfört.

I lördags hade jag förmånen att vara med på ett annat slags möte - och ännu bättre! Grönahögsdelen av Åsundens församling - där jag var präst i nästan 20 år - hade gemenskapsläger och jag var inbjuden att leda samtalet och kvällsmässan. En helt underbar gemenskap, som jag önskar att Du också fick uppleva någon gång i livet. Helt enomt! Tack, ni alla - ungdomar, förldrar, barn och "gamlingar" för att ni finns! "Tro och liv" var temat och under eftermiddagen fick vi anledning att samtala om vart vi går för att möta Jesus. Vad skulle Du svara på en sådan fråga?

RSS 2.0