President i IVSS-Churchear

Ja, visst låter det flott?!! Vid konferensen i slutet av augusti 2012 valdes jag till ny ordförande i det internationella, ekumeniska, samarbetsorganet IVSS-Churchear. Organisationen samlar kyrkor och kristna organ samt enskilda medlemmar som på olika sätt är engagerade för hörselskadade i sina olika sammanhang.
 
Eftersom förutsättningarna är så olika i olika länder och i olika kyrkor blir det många spännande möten. I vissa länder har kyrkorna en aktiv roll i att hjälpa hörselskadade i samhället, i andra är det en mer intern utmaning, att kyrkans egen verksamhet ska vara tillgänglig för alla. Många upplever att hörselskadade inte tillhör en prioriterad målgrupp i kyrkornas engagemang och i samhället. Då är det extra viktigt med ett organ där vi kan mötas, utbyta kunskap och erfaranhet och att ge uppmuntran och stöd i arbetet.
 
Vartannat år inbjuds till internationell, ekumenisk, konferens någonstans i Europa. Hur vi håller kontakt med varandra och ut mot andra aktörer och kyrkor däremellan är en utmaning som jag hoppas kunna bidra till att ta tag i. I vår tid, med nya sätt att kommunicera, borde det finnas stora möjligheter.
 
Webbsidan kommer att utvecklas framöver. Välkommen att besöka den då och då!
www.churchear.org
 
 

RSS 2.0