Ifall en herde inte hörde...

...Ja, vad hade hänt då?
Kanske hade det varit så här:
Denne herde, låt oss kalla honom Eli, var den där natten bland de andra herdarna och höll vakt över fårahjorden på en äng strax utanför Betlehem. Naturligtvis var det ett handikapp att höra så dåligt. Han kunde inte uppfatta ljuden från de farliga djuren som närmade sig. Han hörde inte bräkandet av ett får som hade fastnat i ett snår. Men han hade istället utvecklat förmågan att använda ögonen desto mer aktivt. Han såg och observerade det som hände runtomkring honom.

Plötsligt, utan förvarning, stod där en ängel framför dem. Liksom alla de andra blev han oerhört rädd. Vad betydde detta? Var det jordens undergång, eller vad? Till skillnad från de andra herdarna hörde han inte var ängeln sade. Därför fortsatte han att vara skräckslagen när de andra lugnades av ängelns ord: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket!"

Han missade också ängelns budskap: "Idag har en frälsare fötts åt er i Davids stad. Han är Messias, Herren." Därför måste han ha blivit ännu mer förvirrad och skräckslagen när det plötsligt dök upp en hel armé av änglar som började sjunga. Vad är detta???

Men sedan kommer det underbara: när änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen bestämmer de sig för att gå in till Betlehem för att leta upp det nyfödda barnet. Och Eli får följa med! Han vet inte vart de ska eller varför, men tack vare sina arbetskamrater får även han komma till den nyfödde Messias i krubban!

Detta är något som vi kan lära av herdarna: ta med oss de andra till krubban och Jesusbarnet. Hylla honom tillsammans! Och även vi som inte hör så bra kan vara med där och begrunda det underbara som skedde i julnatten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0