You are the Rock of my Salvation

Vi går på känslor. Vad vi väljer att hitta på en dag, t.ex. Även när vi tror att vi väljer förnuftsmässigt finns känslorna med. Det vi - egentligen – har lust till kommer vi på många fördelar med och till det vi inte har lust till – egentligen – kommer vi på fler nackdelar. Är det inte så?

Även när det känner tron – och kanske inte minst i sådana sammanhang – är det ofta känslorna som driver oss och som vi använder som termometer. ”Hur kul är detta?”, ”Ska jag gå på den samlingen eller inte?”. När tron hänger på min känsla blir den ganska svajig. De dagar jag känner mig uppåt och fylld av tro och hopp och känner Guds närvaro i mitt inre – då är det roligt och lätt att tro och att vara frimodig. De dagar som jag inte är lika uppåt och om jag inte känner att Gud finns i mig, då kan det vara lätt att börja tvivla på alltihop.

Om min kontakt med Gud bara vilar på mina känslor, då blir det lätt en extra börda att axla i livet, en sak till där jag ska vara duktig och räcka till. Men nu är det, som väl är, tvärtom!

You are the Rock of my Salvation

… med andra ord: Jesus är som en klippa. Den är fast, den rubbas inte en millimeter. Den är en säker grund. Livet, både här och på andra sidan, hänger inte på mina känslor utan vilar på en trygg grund. Det är vad Jesus har gjort som är hela grunden. Därför är korset ett så enormt segertecken. I sin död bröt Jesus sönder dödens makt. Det finns något starkare! Just Där kan  du vila.

Detta är finessen! Himlen beror inte på hur mycket du lyckas tro, utan på att du befinner dig där - på klippan Jesus. Sedan kan du känna dig hur som helst och göra lite vad som helst. Men stå där på klippan (eller sitt eller ligg eller vad du vill), stanna hos Jesus. Att stanna hos Jesus betyder att hålla dig till de platser där du möter honom. Alltså: be till honom, gå till kyrkan, kom till nattvarden, läs Bibeln – själv men gärna tillsammans med andra. Och du ska finna, Jesus är en klippa att hålla sig till genom hela livet. Och Hans kärlek till dig väcker din kärlek till Honom!

You are the Rock of my Salvation
and I love You, yes, I love You!
You are the hope of every nation
and I love You, yes, I love You!

Jesus, You´re the great I am
You died for me and rose again
You´re worthy to be on the throne
My heart belongs to You alone

Hallelujah, hallelujah

PS: Nu på Påskdagen (24/4-11) har vi nästa lovsångsgudstjänst i Brunnsnäskyrkan, Ulricehamn, kl 18. Välkommen!


RSS 2.0