Spikarnas lovsång

När jag, för fem år sedan, skulle sluta som församlingens präst bad jag våra ungdomar att leda några lovsånger vid avskedsgudstjänsten i Marbäck . De hade bland annat valt ”Spikarnas lovsång”. Den talade väldigt starkt till mig just då. ”Du är förlåten, du kan gå fri!”. Jag fick lämna alla årens tjänst med min otillräcklighet och det som jag kanske gjort dåligt och gå vidare i livet – fri!

 

Det handlar inte om att släta över och säga att det inte gör så mycket att vi gör fel eller gör andra illa. Det handlar – tvärtom – om att jag, n är jag erkänner mina fel och vänder mig till Jesus, kan bli förlåten, kan bli ren, kan bli fri! Det är vad nåd handlar om!

 

Lyssna på sången från Golgata
hammarslagen ekar än idag
En sång om befrielse en sång om triumf
Min skuld är utplånad ondskan avväpnad -

Jag är förlåten, jag är förlåten, jag är förlåten. Jag kan gå fri!

Vad har vi för nytta av Jesus? Behöver vi honom? Går det inte alldeles utmärkt att leva utan Jesus? Många tycker ju det. Den som verkligen försöker leva ett gott liv märker hur svårt det är. Vi gör fel, vi säger saker som sårar. Vi låter bli att ställa upp för någon som hade behövt oss.

 

Då kan vi välja att säga: ”Ta det inte så allvarligt, ingen är perfekt. Du gör ju så gott du kan. Ha inte för stora krav på dig själv.” och så vidare. Eller så erkänner du för dig själv, att detta onda är ett problem, det är en skuld till andra människor – och därmed till Den som gett dig uppdraget att älska alla som dig själv – Gud. Det allra bästa du kan göra är INTE att låtsas att det inte är så farligt, utan att få bort det. Det är som leverfläckar, ta bort dem om de har risk att vara farliga.

 

Det var för detta Jesus offrade sig på ett kors. Han tog straffet för allt det som du har gjort fel. När spikarna slogs in genom hans händer och fötter, då var det DITT onda som drabbade Jesus!

Spikarna bultades genom hans kropp
han plågades när korset restes upp
Jag är så tacksam Han tänkte på mig
När Jesus dog drogs ett sträck över min skuld

Jag är förlåten, jag är förlåten, jag är förlåten. Jag kan gå fri!


Vågar Du tro att detta kan vara sant?! Att det som hände Jesus kan hjälpa Dig med dina problem och att du gör sådant som du inte borde? Så är det!

 

Är det här svårt att förstå eller riktigt ta till sig? Prata med en präst, diakon eller någon erfaren kristen om detta. Tala med någon du har förtroende för. Det är viktigt, för detta är SÅ befriande!

 

Dessutom! Det har med framtiden att göra. Med Jesus finns en öppning genom döden, det finns liv på andra sidan graven. Utan Jesus kan vi tycka att livets höjdpunkt är vid 20 år, sedan går det utför. MED Jesus går vi hela tiden framåt, vi strävar efter att utvecklas och mogna och att en dag få följa med Honom till ett rike som är helt enormt!

 

Läs gärna mer i Bibeln!

Joh.11:1-27

1 Kor.15

 

Jesus slet av dödens bojor och band
samma kraft är verksam än i dag
En kraft till befrielse en kraft till triumf
tillsammans med Jesus har jag fått nytt liv.

Jag är förlåten, jag är förlåten, jag är förlåten. Jag kan gå fri

Du är förlåten, du är förlåten, du är förlåten. Du kan gå fri

Spikarnas lovsång genomtränger dig
Spikarnas lovsång befriar dig!

 


RSS 2.0