Lord, I lift Your name on high!

I söndags var det BÅDE Alla hjärtans dag OCH Fastlagssöndagen – med temat ”Kärlekens väg”!
Tala om koncentration i ämnesval. Kärleken lever för andra. Vi tänker ofta att kärleken är en känsla. Förälskelse, romantik, att hitta ”den rätta”...
Risken finns att vi inte lägger märke till all kärlek som vi får av andra bara för att det inte känns något speciellt. Eller att vi tror att vi inte behöver göra något för andra bara för att jag inte känner för det.

Nej, kärleken visar sig i vad vi gör, hur vi är mot andra och hur vi pratar. Är det någonting som den här världen verkligen behöver mer än något annat, så är det kärlek i handling! Då skulle alla bli mer uppmuntrade, känna sig gladare och mer kompetenta, då skulle handlingskraften till att göra gott växa och DÅ skulle det bli en positiv spiral i vårt samhälle. Vem börjar?

Som väl är har någon redan startat denna rörelse. Gissa vem? Den största förebilden av alla förebilder är Jesus! Dagens lovsång är en riktig klassiker:

Lord, I lift your name on high
Lord, I love to sing your praises.

Ja, visst är det härligt?!!
Men vad sjunger vi om i den här sången...?

I´m so glad you´re in my life!

Ja, verkligen! Är du det oxå? Han vill verkligen vara i ditt liv. Ursäkta att det låter som en klyscha, men det är verkligen det bästa som kan hända dig. Missa inte att låta Jesus vara i ditt liv – oavsett hur mycket det känns eller hur starkt tro du tycker att du har.

Nu kommer sången till vad Jesus har gjort för oss, stora mäktiga ord!

I´m so glad You came to save us!
You came from heaven to earth to show the way...

Hittar Du till himlen? Inte? Nej, inte jag heller. Hur skulle vi kunna hitta dit? Det finns ju ingen väg, som någon människa någonsin har sett.

Jesus har kommit från himlen till jorden. Har har inte bara visat oss vägen, han ÄR vägen!

Jag är vägen sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig (Joh.14:6)

Jesus är inte en vägvisare, en profet eller lärare bland andra. Han ÄR vägen. Det betyder, att det enda sättet att hitta till himlen är genom att följa med Jesus.

Funderar du på hur det går till? Håll dig nära Jesus, så upptäcker du mer efterhand! Och ge inte upp när det börjar osa hett eller när det kanske tvärtom känns väldigt kallt. För exakt där gick Jesus väg!

From the earth to the cross

Vet du vad en murbräcka är? Det hade man i krig förr i tiden när man skulle invadera en stad och behövde komma igenom muren. Undrar du vad Jesus gjorde på korset? Han är vår murbräcka! Om du tittar genom hålet som blev av Jesus död, så skymtar du himlen!

Får jag följa med?
Vet du vad som hindrar dig att komma till himlen? Det onda som finns i dig, det som vi med ett samlingsbegrepp kallar synd: Gud kan omöjligt släppa in något ont i himlen, då är det ju ingen himmel längre!

Förstår du nu varför Jesus gick in i väggen? Varför Jesus lät sig spikas upp på korset? Han gjorde det för dig, han tog straffet för det onda som du har gjort, sagt och tänkt – någonsin!

Kan du nu fatta varför temat i söndags var ”Kärlekens väg”?

Ingen har större kärlek än att han ger sitt liv för sina vänner” sade Jesus. ”Ni är mina vänner!” (Joh.15:13-14)

Ända fram till påsk har vi en period i kyrkan där vi försöker förstå allt detta som Jesus har gjort för oss. Det kanske verkar dystert, men det är det inte. Här finns den största kärleken man kan drömma om!
Det är därför det kallas Passionstiden!

 

Från korset hamnade Jesus i graven. Där stannade han inte länge, han väcktes till liv och besteg tronen i himlen:

From the cross to the grave, from the grave to the sky
Lord, I lift your name on high!

 

Några fler Bibelord som du kan vara stilla inför och/eller gräva i:

Joh3:16

Jes.53:1-7

 

 


RSS 2.0