Vi vill hylla och tillbe Dig för att du är den Du är!

Den här tiden på kyrkoåret kallas Trefaldighetstiden. Söndagarna räknas efter Heliga Trefaldighets dag – den dag på året då vi förundras och lovsjunger vår store Gud. Gud är så stor och så svår att förstå att vi behöver halva året på oss för att bearbeta vad det betyder att få leva i relation med Gud.

Idag – och varje dag - får vi stämma in i lovsång till vår store Gud!

 

Vi vill hylla och tillbe Dig för att Du är den du är!

Det räcker som skäl. Vi behöver inte räkna upp något som vi har upplevt eller hur vi känner det. Inte ens vad han har gjort för oss, i sin fantastiska skapelse eller i mitt personliga liv. Bara att Han är den han är ger skäl att lovsjunga och ära Honom! Är du med på det?

Gud är den som har skapat allt detta fantastiska i universum. Det är han som har tänkt ut oss människor och hur vi ska leva i kärlek och gemenskap med varandra. När vi ibland upplever hur härligt det är – då kan få förstå vem Han är som har räknat ut det och konstruerat detta liv - för vår skull. Han är allt livs ursprung, all kärleks ursprung. Att söka sig till honom och att ära och lovsjunga Honom, det är att öppna sig för livet, glädjen och kärleken!

 

Du är skönast av alla!
Du är strålande vit och ren!


Denna andra rad är ett Bibelord. Det står i Bibelns romantiska kärleksbok framför andra: Höga Visan. Kapitel 5, vers 10. Egentligen står det:

Min vän är strålande vit och röd

Så sjöng vi också när lovsången var ny. Sedan ändrades texten. Det låter kanske lite för mycket som polkagris för att passa i vårt svenska sammanhang. Eller vad tycker du?

 

Eller Du kanske tänker på Englands flagga eller på Dannebrogen (danska flaggan)? I så fall tänker du helt rätt! För den flaggan är direkt tagen ifrån Kristi segerfana, som har just det utseendet.

Det röda korset står naturligtvis för blodet som rann på korset där Jesus tog straffet i vårt ställe. Om detta blod och vad det gör för oss står det på många ställen i Bibeln. Här kommer några exempel. Läs dem gärna i lugn och ro och meditera över vad de betyder för ditt liv.

1 Petr.1:18-19, Rom.5:9, Ef.1:7, Kol.1:20, Hebr.9:13-14, Hebr.13:12, Ef.2:12-13, Upp.12:11

 

Ett Bibelord vill jag skriva ut här och därmed lyfta fram lite särskilt idag:

Jesu, hans Sons blod, renar oss från all synd (1 Joh.1:7)

Flaggans vita bakgrund står naturligtvis just för renhet. En del smuts är riktigt svårt att få bort. Då räcker det inte med vatten, man behöver ett kraftigt rengöringsmedel. Kristi blod är det medel som förmår rena oss från all synd, alltså allt det dåliga som vi sagt, gjort och tänkt. Det brukar jag tänka på när jag tar emot vinet i nattvarden. Det renar mig där inne.

 

Därmed får vi liksom ta på oss den vita, rena, rättfärdighetens mantel som kommer från Jesus. Den skyler över och döljer det som kanske inte är riktigt så bra och fint i mitt liv. När Gud sedan ser på mig, då ser han en som är helt perfekt, strålande vit och ren!

 

Ja, detta med ”strålande vit och röd” väcker många associationer. Detta var några kopplingar till Bibelord. Du kan roa dig med att komma på fler.

Till sist bara det Bibelord som kanske tydligast av alla sätter samman dessa två färger:

Kom, låt oss gå tillrätta med varandra, säger Herren. Om era synder än är blodröda, ska de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, ska de bli vita som ull (Jes.1:18)

 


RSS 2.0